Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Portakallı Pasta

Portakal sevenler için iyi bir pasta seçeneği.

yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Portakallı Pasta

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi

Krema:

2 adet portakal
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

1 adet portakal (ince dilimlenmiş)

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 40 - 45 Dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve Kaplama

Portakalların kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayıklayın ve blenderda püre haline getirin. Üzerine pasta kreması ve sütü ekleyerek mikser ile 2-3 dakika çırpın.

Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Arasına krema sürüp kapatın. Üzerini de krema ile kaplayın ve pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Portakal dilimleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.