Flag

Pudingli Kek

8 - 10 dilim
Orta
140 dk.
Vanilyalı puding ve vişne ile hazırlanan bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

Malzemeler

Hamur
3yumurta
0,5 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 - 1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
Dolgu
28 adetçekirdeksiz vişne
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
3 su bardağısüt
1,5 su bardağıkrema
Islatmak için
1 su bardağıvişne suyu
Üzeri için
80 gbitter çikolata
3 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı
Yaklaşık 20 adetçekirdeksiz vişne

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Ayrı bir kapta un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip mikser ile 1-2 dakika çırpın. Kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Pudingin hazırlanışı

3 su bardağı süt ve 1,5 su bardağı kremayı bir tencereye alın. Üzerine pudingi ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme ve dolgu

3 cm çapındaki bir kurabiye kalıbı ile kekten 28-30 adet daire kesip çıkarın. Çıkardığınız kek parçalarını mutfak robotunda öğüterek kırıntılar haline getirin. Keki 1 su bardağı vişne suyu ile ıslatın. Açtığınız deliklere birer adet vişne koyun. Soğuyan pudingi mikserin yüksek devrinde 1-2 dakika çırpın ve kekin üzerini kaplayacak şekilde yayın. Üzerine kek kırıntılarını serpin ve buzdolabında 1 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

80 gram bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Eriyen çikolataya 2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı ekleyip karıştırın ve bekletmeden pişirme kağıdı üzerine ince yayın. Üzerine kalan 1 yemek kaşığı Antep fıstığını serpin. 5 dakika bekletip buzdolabına alın. Servisten önce hazırladığınız Antep fıstıklı çikolatayı buzdolabından çıkarn. Pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sararak iri parçalara kırılmasını sağlayın. Ruloyu açıp çikolata parçalarını pudingin üzerine sıralayın. Vişnelerle süsleyip dilimleyin.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.