Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pudingli Kek 2

(0)
3 5 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaklaşık 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pudingli Kek 2

Hamur:

1 çay bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Islatmak için:

1 çay bardağı süt

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (16x20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımı ve şekerli vanilini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Keki fırından çıkarıp 1 çay bardağı sütü her tarafına eşit gelecek şekilde dökün.

3

Üzerinin hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 15 dakika soğutun.

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hazırladığınız pastacı kremasını kalıptaki kekin üzerine yayın. Üzerine pudingi döküp yayın. Buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Üzerine Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.