Flag

Pudingli Malaga

12 adet
Orta
40 dk.
Kek üzerinde krema, muz ve çikolatalı sos ile hazırlanan malaga tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (24x26 cm)

Malzemeler

Hamur
1 çay bardağıun
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığısıvı yağ
Krema
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
3 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
6 adetmuz
Çikolatalı sos
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
200 gbitter çikolata
1 yemek kaşığıfındık kırığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin, sıvı yağ ve un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alıp yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı

Pudingi süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 15 dakika soğutun. Pudingi bir çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikserin orta devrinde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.

4

Şekillendirme

Kekin kenarlarını düzeltmek için dış kısmından birer cm kesip çıkarın. Kısa kenarından 6 uzun şerit elde edecek şekilde kesin. Bu şeritleri ortadan ikiye kesere 12 cm uzunluğunda 12 adet dilim elde edin. Buzdolabındaki kremayı krema sıkma torbasına doldurun ve keklerin üzerine sıkın. Muzları soyup ortadan ikiye kesin ve hafif bastırarak sıktığınız kremaların üzerine yerleştirin. Muz ve kremanın arasındaki boşlukları kapatmak için küçük bir spatula ile kremaları alttan üste doğru çekerek sıvayın.

5

Çikolatalı sosun hazırlanışı

Kremayı küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve üzerine çikolatayı ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın ve oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.

6

Kaplama ve servis

Bir tepsinin içine tel ızgara oturtun. Hazırladığınız kek dilimlerini üzerine sıralayın. Çikolatayı kaşık ile üzerlerini kaplayacak şekilde dökün. Tepsiye akan fazla çikolatayı kaşık ile alıp tekrar kullanın. 10 dakika bekletip kenarlarına fındık kırığı serpin ve servis tabağına sıralayın. Buzdolabına alıp 2 saat bekletin ve soğuk servis yapın.