Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pudingli Malaga

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kek üzerinde krema, muz ve çikolatalı sos ile hazırlanan malaga tarifi.

12 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pudingli Malaga

Hamur:

1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
3 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
6 adet muz

Çikolatalı sos:

1 su bardağı krema
200 g bitter çikolata
1 yemek kaşığı fındık kırığı

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (24x26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin, sıvı yağ ve un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alıp yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı

Pudingi süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 15 dakika soğutun. Pudingi bir çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikserin orta devrinde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.

4

Şekillendirme

Kekin kenarlarını düzeltmek için dış kısmından birer cm kesip çıkarın. Kısa kenarından 6 uzun şerit elde edecek şekilde kesin. Bu şeritleri ortadan ikiye kesere 12 cm uzunluğunda 12 adet dilim elde edin. Buzdolabındaki kremayı krema sıkma torbasına doldurun ve keklerin üzerine sıkın. Muzları soyup ortadan ikiye kesin ve hafif bastırarak sıktığınız kremaların üzerine yerleştirin. Muz ve kremanın arasındaki boşlukları kapatmak için küçük bir spatula ile kremaları alttan üste doğru çekerek sıvayın.

5

Çikolatalı sosun hazırlanışı

Kremayı küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve üzerine çikolatayı ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın ve oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.

6

Kaplama ve servis

Bir tepsinin içine tel ızgara oturtun. Hazırladığınız kek dilimlerini üzerine sıralayın. Çikolatayı kaşık ile üzerlerini kaplayacak şekilde dökün. Tepsiye akan fazla çikolatayı kaşık ile alıp tekrar kullanın. 10 dakika bekletip kenarlarına fındık kırığı serpin ve servis tabağına sıralayın. Buzdolabına alıp 2 saat bekletin ve soğuk servis yapın.