Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sebzeli Pita

(0)
4 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Evde kolay pita nasıl yapılır? Temel tarifin adım adım detaylı anlatımına ve patlıcan, biber, domates dolgulu nefis pita sunumuna bayılacaksınız!

6 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sebzeli Pita

Hamur:

3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 - 1,5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
0,5 su bardağı su
0,5 su bardağı yoğurt

İç malzeme:

2 adet patlıcan
3 adet yeşilbiber
2,5 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
3 - 4 adet domates
2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
kekik

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Üzerine tuz, süt, su ve yoğurdu ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve mayalanması için 1 saat bekletin.

2

Sebzelerin hazırlanışı

Patlıcanları halka şeklinde dilimleyin. Biberleri uzunlamasına ikiye kesin. Galeta unu geniş bir tabağa alın. Sıvı yağı bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Patlıcanları kızartın, yağdan çıkarıp bekletmeden galeta ununa bulayın ve bir tabağa sıralayın. Biberleri de aynı yağda kızartıp ayrı bir tabağa alın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Bir parça hamur alın ve 2 eşit parçaya bölün. Her ikisini de hafif unlanmış tezgahta merdane ile 15 cm çapında yuvarlak açın ve fırın tepsisine üst üste koyun. Eliniz ile iki hamurun sadece kenarlarına bastırarak birbirine yapıştırın. Kalan 5 hamuru da aynı şekilde hazırlayıp 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Süre sonunda fırından çıkarıp 10-15 dakika bekletin.

Domatesleri halka şeklinde dilimleyin. 2 yemek kaşığı zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alın ve orta ateşte ısıtın. Domatesleri ters yüz yaparak tavada pişirin, bir tabağa alın ve üzerlerine kekik serpin.

4

Servis

Pitaları ortadan ikiye bölün, içlerini hazırladığınız patlıcan, domates ve biber ile doldurup servis yapın.