Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tatlı Ayıcık

(0)
5 11 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolata parçaları dolgulu mayalı hamur ile hazırlanan ayıcık şeklinde tarif.

Yaklaşık 4 - 6 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tatlı Ayıcık

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
100 g yumuşak margarin
2 yumurta (orta boy)
1,5 çay bardağı ılık süt

Dolgu:

1 paket Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1,5 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Tuz, toz şeker, şekerli vanilin, margarin, yumurta ve ılık sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. Hamurdan 5 adet ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Eliniz ile yuvarlayın ve kenara alın. Kalan hamuru gövde ve kafayı oluşturmak üzere biri daha büyük olacak şekilde ikiye bölün. Bu iki hamurun ortalarına çikolata parçaları koyun ve içte kalacak şekilde yuvarlayın. Büyük parçayı gövde olacak şekilde tepsiye alın. Üst kısmına kafa için ayırdığınız hamuru koyun. Ayırdığınız ceviz büyüklüğündeki hamurların 4 tanesinin de ortalarına çikolata parçası koyun ve yuvarlayın, ayak ve kolları oluşturacak şekilde gövde kısmına yerleştirin. Kalan hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alın ve burun olacak şekilde yerleştirin. Diğer hamuru iki eşit parçaya bölün, elinizle yuvarlayıp kulakları oluşturacak şekilde yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü bir kaseye alıp çırpın ve üzerine sürün. Toz şeker serpin, çikolata parçaları ile göz yapın. Gövde kısmının tam ortasına bir adet çikolata parçası yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın.