Flag

Tereyağlı Maydanozlu Çörek

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
80 dk.
Dr. Oetker Hızlı Maya ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz maydanozlu çörek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Dolgu
0,5 demetmaydanoz
100 goda sıcaklığında tereyağı
Hamur
250 gun
1 poşetDr. Oetker Hızlı Maya
1 çay kaşığıtuz
1,5 çay bardağıılık su
2 yemek kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Hızlı Maya
1

Dolgunun hazırlanışı

Maydanozun sadece yaprak kısımlarını yıkayıp iyice kurulayın ve ince olarak doğrayın. Oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine ekleyip bir tatlı kaşığı ile iyice karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Picture - tereyagli_magdanozlu_corek_asama.JPG

Kalıbı margarin ile yağlayın. Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, ılık su ve sıvı yağı ekleyip iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 25x30 cm boyutlarında açın. Üzerine tereyağlı maydanozu kaşığın tersi ile yayın. Hamurun kısa kenarından bıçak ile 2 cm genişliğinde şeritler kesin. Her bir şeridi üçe katlayın ve açık kenarı üste gelecek şekilde kalıbın içine dik olarak yerleştirin. 15 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanmış hamuru fırının orta rafında pembeleşinceye kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Çöreği fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın ve ılık servis yapın.