Flag

Üzümlü Mayalı Kek

Yaklaşık 14 dilim
Orta
170 dk.
Mayalı, kuru üzümlü, tereyağlı kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x30 cm)

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağıtoz şeker
1 tutamtuz
2yumurta
75 gtereyağı
1 su bardağıılık süt
1limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağıçekirdeksiz kuru üzüm

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Üzerine toz şeker, tuz, yumurta, tereyağı, ılık süt ve limon kabuğu rendesini ekleyip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 5 dakika çırpın. Üzerini kapatıp ılık ortamda 45-50 dakika mayalanması için bekletin.

2

Pişirme ve servis

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Mayalanan hamura üzümleri ilave edip iyice yoğurun. Elinizle şekillendirip kalıba alın, üzerini kapatıp 30 dakika bekletin. Süre sonunda hamurun üzerini bıçak yardımı ile birkaç yerinden verev şekilde 1 cm derinliğinde kesin. Fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp 5 dakika sonra kalıptan çıkarın.


Soğutup dilimleyerek servis yapın.