Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Üzümlü Mayalı Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mayalı, kuru üzümlü, tereyağlı kek tarifi.

Yaklaşık 14 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Üzümlü Mayalı Kek

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
2 yumurta (orta boy)
75 g tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Üzerine toz şeker, tuz, yumurta, tereyağı, ılık süt ve limon kabuğu rendesini ekleyip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 5 dakika çırpın. Üzerini kapatıp ılık ortamda 45-50 dakika mayalanması için bekletin.

2

Pişirme ve servis

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Mayalanan hamura üzümleri ilave edip iyice yoğurun. Elinizle şekillendirip kalıba alın, üzerini kapatıp 30 dakika bekletin. Süre sonunda hamurun üzerini bıçak yardımı ile birkaç yerinden verev şekilde 1 cm derinliğinde kesin. Fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp 5 dakika sonra kalıptan çıkarın.

Soğutup dilimleyerek servis yapın.