Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vatruşka (Rus Çöreği)

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çok aranan, denenmiş, klasik bir çörek. Labne ve lor peyniri dolgulu bir tarif. Ballı börek!

10 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vatruşka (Rus Çöreği)

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
0,5 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağı ılık süt
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)

Dolgu:

200 g labne peyniri
1 çay bardağı krema
150 g tatlı lor peyniri
0,5 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyip üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Toz şeker, tuz, şekerli vanilin, ılık süt ve tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Labne peyniri, krema, tatlı lor ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Limon aromasını ekleyip kaşık ile karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurup 10 eşit parçaya bölün. Her birini yuvarlayıp hafif unlanmış tezgahta 8-10 cm çapında açın. Daha sonra ortalarında çukurlar oluşturacak şekilde elinizle bastırın. Fırın tepsisine sıralayın ve dolgu malzemesini hamurların çukur kısımlarına doldurun. Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. Üzerini ikinci bir fırın tepsisi ile kapatıp 10 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra arzuya göre bal ile birlikte servis yapın.