Flag

Vişneli Çikolatalı Tart

8 - 10 dilim
Orta
30 dk.
Fındık ezmeli, vişneli çikolatalı tart tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Tart kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur için
1,5 su bardağıun
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
0,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
100 gküp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı
3 yemek kaşığısu
Pişirmek için
1 su bardağıçiğ nohut
Dolgu
1,5 su bardağıdondurulmuş çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağısu
3 - 4 yemek kaşığıfındık ezmesi
Üzeri için
1 su bardağıkrema
140 gbitter çikolata
Süslemek için
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
0,5 çay bardağıortadan ikiye bölünmüş fındık

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Hamurun hazırlanışı

Tart kalıbını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Un, kakao ve pudra şekerini bir kaba alıp kaşık ile karıştırın. Üzerine tereyağı ve suyu ilave edip eliniz ile iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru parmaklarınız ile bastırarak kalıbın tabanı ve yanlarını tamamen kaplayacak şekilde yayın. Tabanını çatal ile birçok yerinden delin. Dondurucuya koyun ve 5 dakika bekletin. 


Süre sonunda üzerine pişirme kağıdı yerleştirip nohutları yayın ve pişirin. Pişirmenin 25. dakikasında nohutları pişirme kağıdı ile birlikte tartın üzerinden alın.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

2

Vişnelerin hazırlanışı

Dondurulmuş vişneleri bir tencereye alın. Üzerine toz şeker, mısır nişastası ve suyu ekleyip iyice karıştırın. Ocağa alın ve orta ısıda karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve süsleme

Soğuyan tartı kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Kremayı tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Fındık ezmesini tartın iç kısmına yayın. Üzerine soğuyan vişneleri yayın. Hazırladığınız çikolatalı karışımı vişnelerin üzeri kapanacak şekilde dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.


Süre sonunda tartın yarısının üzerine kakao serpin ve fındıkları sıralayın. Dilimleyerek servis yapın.