Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vişneli Cupcake

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vişne ve çikolata dolgulu muffinler.

6 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vişneli Cupcake

Hamur:

1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
75 g eritilmiş tereyağı
0,5 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

18 adet çekirdeksiz vişne
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
15 - 20 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Kalıp:

Kağıt muffin kalıbı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Toz şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt ve şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre çırpın. Elediğiniz unu ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Muffin kalıplarına birer tatlı kaşığı dolusu hamur koyun. Üzerlerine vişneleri sıralayıp çikolata parçalarını paylaştırın. Üzerlerine kalan hamuru paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı ve süsleme

Süt ve krem şantiyi çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasının iç kısmına kırmızı jel renklendiriciyi şeritler halinde sıkın. Daha sonra krem şantiyi doldurun. Muffinlerin üzerine çiçek şeklinde sıkıp inci ile süsleyin.