Yağlama

(0)
3 9 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kayseri'ye özgü yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurttan oluşan bir yemek.

3 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yağlama

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
0,5 su bardağı ılık süt

Dolgu:

3 adet kuru soğan
3 adet yeşilbiber
3 adet domates
0,5 çay bardağı sıvı yağ
350 g kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı sıcak su

Üzeri için:

2,5 su bardağı yoğurt
2 - 3 tutam tuz

Sos için:

50 g tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyip üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, sıvı yağ, su ve sütü ekleyin. İyice yoğurup üzerini kapatın ve ılık ortamda 40 dakika bekletin.

2

Şekillendirme pişirme

Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alıp kısa bir süre yoğurun. 15 eşit parçaya bölün ve üzerlerini kapatın. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 18 cm çapında açın ve üzerlerini kapatın. 24 cm çapındaki yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte ısıtın. Hazırladığınız hamurlar tavada arkalı önlü pişirin. Ocaktan aldığınız yufkaları bekletmeden mutfak havlusu arasına koyun ve bu şekilde bekletin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Soğanları ve biberleri ayrı ayrı minik küpler şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve onları da minik küpler şeklinde doğrayın. Soğan ve sıvı yağı büyük boy bir tavaya alın. Orta ateşte karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine kıymayı ekleyip 4-5 dakika kavurun. Yeşilbiber, domates salçası ve biber salçasını ekleyip 3 dakika kavurun. Üzerine domates, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip 3 dakika pişirin. 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve 5-6 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin.

4

Servis

Hazırladığınız yufkalardan bir tane servis tabağına alın. Üzerine 1-2 yemek kaşığı dolgu malzemesi yayın. Üzerine ikinci yufkayı kapatıp tekrar dolgu malzemesinden yayın. Toplam 5 adet yukayı üst üste bu şekilde koyun. En üste de kıymalı karışım yayın. Kalan 10 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Yoğurda tuzu ilave edip çatal ile çırpın ve yağlamaların üzerine dökün.

Tereyağını küçük bir tavaya alın ve kısık ateşte eriterek kızdırın. Kızmış olan tereyağını ocaktan alın, üzerine pul biberi ekleyin ve yağlamaların üzerine gezdirerek dökün. Bekletmeden sıcak olarak servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif

Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır