Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baharatlı Tuzlu Kıtırlar

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hızlı Maya ile kısa sürede hazırlanan, keten tohumu, kimyon, susam, çörek otu, kırmızı biber ile lezetlenen tuzlu kurabiye.

Yaklaşık 25 - 30 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Baharatlı Tuzlu Kıtırlar

Hamur:

250 g un
250 g tam buğday unu
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
1 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1,5 su bardağı ılık su

Üzeri için:

0,5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı keten tohumu
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
7 - 8 çay kaşığı kimyon tohumu
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı çörek otu
5 - 6 tatlı kaşığı iri taneli tuz

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tam buğday unu ve mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Tuz, kırmızı toz biber, tereyağı, rendelenmiş peynir ve ılık suyu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 15 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru bıçak ile 5x8 cm boyutlarında kesin. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine su sürün, keten tohumu, haşhaş tohumu, kimyon tohumu, susam, çörek otu, kalın tuz serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.