Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ispanaklı Tuzlu Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ispanak, beyaz peynir ve kaşar peyniri ile hazırlanan tuzlu kek tarifi.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 35 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ispanaklı Tuzlu Kek

İç malzeme:

2 adet taze soğan
200 g ince doğranmış ıspanak
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış beyaz peynir
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hamur:

2 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Taze soğanları ince doğrayın ve bir kaba alın. Üzerine ıspanak, beyaz peynir ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamur

Yumurtaları çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Sıvı yağ, yoğurt ve tuzu ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız iç malzemeyi hamura ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin. Pişirmenin 20. dakikasında hamurun üzerini bıçak yardımı ile uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.
 

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

3

Servis

Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.


Arzuya göre kek dilimlerinin üzerine tulum peyniri ve domates dilimleri koyup fırında peynir eriyinceye kadar bekletebilirsiniz.