Flag

Keşküllü Çörekler

Yaklaşık 35 - 40 adet
Orta
170 dk.
Tatlı, dolgulu çörek tarifi nasıl yapılır? Keşkül, kuru üzüm, ceviz dolgulu mayalı rulolar çok lezzetli!
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4,5 - 5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
2yumurta
100 gmargarin veya tereyağı
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
1,5 çay bardağıılık süt
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Keşkül
2,5 su bardağısüt
1 su bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
0,5 su bardağıceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Keşkül
1

Hamurun hazırlanışı

Unu karıştırma kabına eleyin. Mayayı ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Yumurta, tereyağı veya margarin, toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin

2

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye koyup üzerine keşkül poşetini ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kuru üzüm ve cevizleri ekleyin, arada karıştırarak soğutun.


Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

3

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurup merdane ile 40x60 cm boyutlarında açın. Üzerine keşkülü yayın ve geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. 1,5 cm eninde dilimleyin.


Tepsiye sıralayıp üzerini kapatın. 25 dakika bekletin ve fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp soğutun ve servis yapın.