Flag

Keşküllü Tatlı

Yaklaşık 10 dilim
Orta
130 dk.
Şuruplu mayalı kek üzerine keşkül.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Malzemeler
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 tutamtuz
3yumurta sarısı
25 gmargarin
1 su bardağıılık süt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1limon kabuğu rendesi
Şurup
2 su bardağıtoz şeker
2 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Keşkül
3,5 su bardağısüt
Süslemek için
1 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Keşkül
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu eleyip mayayı ilave edin ve karıştırın. Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker, tuz, 3 yumurta sarısı, margarin, ılık süt, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ilave edip mikser ile 3-4 dakika çırpın. Hamuru kalıba dökün ve üzerini streç film ile kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.


Süre sonunda streç filmi çıkarın ve fırında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

3

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.


Keki fırından çıkarıp bekletmeden üzerine sıcak şurubu dökün. Soğutup ters çevirerek kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.

4

Süsleme ve servis

Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine keşkül poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, arada karıştırarak 10 dakika soğutun ve kekin üzerine yayın. Öğütülmüş Antep fıstığı ile süsleyin. Soğutun ve dilimleyerek servis yapın.