Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Keşküllü Tatlı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şuruplu mayalı kek üzerine keşkül.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Keşküllü Tatlı

Malzemeler:

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
3 yumurta sarısı
25 g margarin
1 su bardağı ılık süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi

Şurup:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
3,5 su bardağı süt

Süslemek için:

1 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı

Kalıp:

Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu eleyip mayayı ilave edin ve karıştırın. Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker, tuz, 3 yumurta sarısı, margarin, ılık süt, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ilave edip mikser ile 3-4 dakika çırpın. Hamuru kalıba dökün ve üzerini streç film ile kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.

Süre sonunda streç filmi çıkarın ve fırında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

3

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Keki fırından çıkarıp bekletmeden üzerine sıcak şurubu dökün. Soğutup ters çevirerek kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.

4

Süsleme ve servis

Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine keşkül poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, arada karıştırarak 10 dakika soğutun ve kekin üzerine yayın. Öğütülmüş Antep fıstığı ile süsleyin. Soğutun ve dilimleyerek servis yapın.