Flag

Mayalı Kalpler

8 - 10 adet
Orta
30 dk.
Mayalı hamurdan hazırlanan kakao, esmer şeker, tarçın ve zencefil dolgulu kalp şeklinde çörekler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 çay kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
2,5 - 3 su bardağıun
1 su bardağıılık süt
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
75 goda sıcaklığında tereyağı
Dolgu
100 goda sıcaklığında tereyağı
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığıesmer şeker
1 çay kaşığıtoz tarçın
0,5 çay kaşığıtoz zencefil

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin. 

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin. Ilık süt, toz şeker, şekerli vanilin ve tereyağını ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.


Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

3

Dolgu ve şekillendirme

Tereyağını çırpma kabına alın ve mikser ile kremsi bir yapı oluşuncaya kadar yaklaşık 1-2 dakika çırpın. Üzerine kakao, esmer şeker, tarçın ve zencefili ekleyip kısa bir süre daha çırpın. 

Süre sonunda mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve kısa bir süre yoğurun. İki eşit parçaya bölün. Hamurlardan birini unlanmış tezgahta merdane ile 25x30 cm boyutlarında açın. Hazırladığınız kakaolu karışımın yarısını üzerine sürün. Kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Bıçak ile 4 cm genişliğinde dilimleyin. Dilimlerden birini alın, bir ucundan kaldırıp hamurun orta kısmına denk gelecek şekilde ucunda biraz pay bırakarak kendi üzerine doğru katlayın. Katlanan bombeli kısmını eliniz ile hafif bastırın ve bıçak ile 1-1,5 cm uzunluğunda ikiye kesin. Kesilen iki ucu dışa doğru açarak kalp şekli verin. Alt kısmını da eliniz ile bastırarak biraz inceltin. Kalan hamurları aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.