Mayalı Kalpler

(0)
3 5 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kakaolu baharatlı tereyağı dolgulu kalp şeklinde mayalı tarif.

8 - 10 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mayalı Kalpler

Hamur:

1 çay kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
2,5 - 3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
75 g oda sıcaklığında tereyağı

Dolgu:

100 g oda sıcaklığında tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Baharatlı Esmer Şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin. 

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin. Ilık süt, toz şeker, şekerli vanilin ve tereyağını ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

3

Dolgu ve şekillendirme

Tereyağını çırpma kabına alın ve mikser ile kremsi bir yapı oluşuncaya kadar yaklaşık 1-2 dakika çırpın. Üzerine baharatlı esmer şeker ve kakaoyu ekleyip kısa bir süre daha çırpın. 

Süre sonunda mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve kısa bir süre yoğurun. İki eşit parçaya bölün. Hamurlardan birini unlanmış tezgahta merdane ile 25x30 cm boyutlarında açın. Hazırladığınız baharatlı karışımın yarısını üzerine sürün. Kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Bıçak ile 4 cm genişliğinde dilimleyin. Dilimlerden birini alın, bir ucundan kaldırıp hamurun orta kısmına denk gelecek şekilde ucunda biraz pay bırakarak kendi üzerine doğru katlayın. Katlanan bombeli kısmını eliniz ile hafif bastırın ve bıçak ile 1-1,5 cm uzunluğunda ikiye kesin. Kesilen iki ucu dışa doğru açarak kalp şekli verin. Alt kısmını da eliniz ile bastırarak biraz inceltin. Kalan hamurları aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.