Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mayalı Mısır Ekmeği

(0)
4 19 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mısır unundan somun ekmek nasıl yapılır? Denenmiş bu tarif çok pratik.

2 adet

pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mayalı Mısır Ekmeği

Hamur:

1 - 1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2 su bardağı mısır unu
100 g yumuşak margarin
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay bardağı ılık süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu eleyip maya ile karıştırın. Mısır unu, margarin, toz şeker, tuz ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun.

Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Ekmek şekli verip fırın tepsisine alın. Üzerlerini kapatıp 40-50 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika