Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Şeftali Çiçeği

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeftali sevenler için ferahlatıcı bir yaz pastası.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Şeftali Çiçeği

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su

Krema:

1 adet şeftali
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 su bardağı kırılmış badem

Üzeri için:

3 adet şeftali (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
2 - 3 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Daha sonra enlemesine ikiye kesin.

3

Krema

1 adet şeftalinin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine bir miktar pasta kreması sürün, küp şeftalileri sıralayın ve bademleri serpin. İkinci kat pandispanyanın iç yüzeyine ince bir tabaka pasta kreması sürün ve diğer pandispanyanın üzerine kapatın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın ve süsleyin. Pastayı buzdolabında 1 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

3 adet şeftaliyi yıkayıp kurulayın, keskin bir bıçak ile ince dilimleyin. Bu dilimleri pastanın üzerine, dıştan içe doğru çiçek şeklinde sıralayın. Tartjöle'yi 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın. Suyu ilave edip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. 1 dakika kadar soğutup kaşık yardımı ile şeftalilerin üzerine yayın. Antep fıstığı ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.