Şeftali Çiçeği

(0)
5 6 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeftali sevenler için ferahlatıcı bir yaz pastası.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Şeftali Çiçeği

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
1 çay bardağı su

Krema:

1 adet şeftali
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 su bardağı kırılmış badem

Üzeri için:

3 adet şeftali (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
2 - 3 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Daha sonra enlemesine ikiye kesin.

3

Krema

1 adet şeftalinin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine bir miktar pasta kreması sürün, küp şeftalileri sıralayın ve bademleri serpin. İkinci kat pandispanyanın iç yüzeyine ince bir tabaka pasta kreması sürün ve diğer pandispanyanın üzerine kapatın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın ve süsleyin. Pastayı buzdolabında 1 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

3 adet şeftaliyi yıkayıp kurulayın, keskin bir bıçak ile ince dilimleyin. Bu dilimleri pastanın üzerine, dıştan içe doğru çiçek şeklinde sıralayın. Tartjöle'yi 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın. Suyu ilave edip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. 1 dakika kadar soğutup kaşık yardımı ile şeftalilerin üzerine yayın. Antep fıstığı ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.