Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vişneli Bezeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Haşhaşlı vişneli bezeler.

1 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vişneli Bezeler

Beze için:

90 g dondurulmuş çekirdeksiz vişne
3 yumurta akı
1,5 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Üzeri için:

40 g beyaz çikolata
1 çay kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Vişneleri çözdürüp havlu peçete arasına alın ve sularını tamamen çekinceye kadar bekletin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 130 °C

Turbo pişirme: 120 °C

2

Bezenin hazırlanışı

Yumurta aklarını cam veya metal bir çırpma kabına alın, mikserin en yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Toz şeker ve şekerli vanilini yavaş yavaş, yaklaşık olarak 3 seferde ekleyerek 1-2 dakika daha çırpın. Haşhaş ve vişneleri ilave edip kaşık yardımı ile hafifçe karıştırın. Karışımdan tatlı kaşığı ile alıp ikinci bir kaşık yardımı ile sıyırarak tepsiye sıralayın. Tamamını bu şekilde paylaştırıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika

Fırından çıkarıp pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın. Soğutup pişirme kağıdından ayırın.

3

Süsleme ve servis

Çikolataya sıvı yağı ekleyip benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin ve bezelerin üzerine şeritler şeklinde sıkın.