Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Berliner (Dolgulu Donut)

(0)
3 28 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kakaolu fındık kreması dolgulu Berliner'ler.

10 - 12 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Berliner (Dolgulu Donut)

Hamur:

450 - 500 g un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tutam tuz
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yumurta (orta boy)
1 su bardağı ılık süt
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)

Kızartmak için:

1 - 1,5 su bardağı sıvı yağ

Dolgu:

500 g kakaolu fındık kreması

Üzeri için:

Dr. Oetker Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Maya, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine şekerli vanilin, yumurta ve ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın, tereyağını üzerine koyun ve yoğurarak yedirin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru kaba alın, üzerini kapatın ve 35-40 dakika mayalandırmaya bırakın. 

2

Şekillendirme ve kızartma

Tezgaha pişirme kağıdı serin. Hamuru yoğurmadan eliniz ile hafif toparlayarak pişirme kağıdının üzerine alın. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 9 cm çapında çember kalıp ile kesin. Kestiğiniz daire şeklindeki  hamurları pişirme kağıdı üzerinde bırakarak dışta kalan hamurları çıkarın. Çıkardığınız hamurları toparlayıp yeni bir pişirme kağıdı üzerine alın, aynı şekilde açın ve kesin. Üzerlerini kapatın ve ılık ortamda 20 dakika bekletin. 

Sıvı yağı tavaya alın ve orta ateşte ısınması için bekletin. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü koyu bir renk oluncaya kadar pişirin. Soğuyan Berliner'lerin kenarlarından çöp şiş batırın, orta kısmına kadar ilerletip daireler çizerek krema için boşluk oluşturun. Kakaolu fındık kremasını sıkma torbasına doldurun ve içlerine sıkın. Pudra şekerine bulayın ve servis yapın.