Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Renkli Armut Yapraklı Pasta

(0)
3 16 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Renklendirilerek pişirilen ince armut dilimleri ile süslenen pasta.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Renkli Armut Yapraklı Pasta

Hamur:

1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 çay kaşığı tarçın
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
3 yumurta (orta boy)
2 yemek kaşığı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Armutlar için:

3 adet armut
3 yemek kaşığı toz şeker
15 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
25 - 30 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağı süt
80 g tereyağı
1 adet armut
1 çay bardağı çiğ badem

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Yükseklik yapmak için 15x57 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin. Kalıbın iç kenarlarını margarin ile yağlayın ve kestiğiniz kağıdı yapıştırın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu, kakao ve tarçını karıştırıp eleyin. Ayrı bir kapta tereyağını mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Yumurta, süt, toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Elediğiniz un karışımını ilave edip 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Armut dilimlerinin hazırlanışı

3 adet armudu şekli bütün kalacak şekilde 1-2 mm kalınlığında çok ince dilimleyin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpin. Tek sıra olacak şekilde armut dilimleri sıralayın. Jel renklendiricileri ayrı kaselere alın. Birer çay kaşığı toz şeker ekleyip iyice karıştırın. Fırça yardımı ile armut dilimlerinin üzerine sürün. Tepsiyi fırına alın. 5. dakikada ısıyı 120°C'ye düşürün ve 20 dakika daha pişirin. Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Armut dilimleri bitinceye kadar aynı şekilde renklendirip pişirin.

4

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve tereyağını ekleyip 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Armudun kabuğunu soyun ve küp şeklinde doğrayın. 1 çay bardağı bademi sıcak suda 15 dakika bekletip kabuklarını soyun ve bıçak ile iri parçalara kesin. Soğuyan pastacı kremasını mikser ile 1 dakika çırpın. Hazırladığınız armut ve bademleri ilave edip kaşık ile karıştırın.

5

Şekillendirme ve kaplama

Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. Üst katı ters çevirerek servis tabağına alın ve hazırladığınız kremanın yarısını üzerine yayın. İkinci kat keki üzerine kapatın ve kalan kremayı yayın. Üzerine son kat keki koyun. Pasta kremasını margarin ve süt ile tarifine göre hazırlayıp pastayı kaplayın. Buzdolabında 1 saat bekletin.

6

Servis

Servisten önce hazırladığınız renkli armut dilimlerini pastanın kenarına yapıştırın.