Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vişneli Mayalı Çörek

(0)
3 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolata parçaları ve vişne dolgulu mayalı çörek.

5 - 6 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vişneli Mayalı Çörek

Hamur:

2 - 2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık süt

Dolgu:

1 su bardağı vişne
1 paket Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine toz şeker ve sütü ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 35-40 dakika bekletin. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde kesin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Merdane yardımı ile 20x35 cm boyutlarında açın, üzerine hazırladığınız vişne ve çikolata parçalarını serpin ve kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Bıçak yardımı ile 11 dilim elde edecek şekilde kesin. Bu dilimleri yatırarak kalıba yan yana sıralayın. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletin. Süre sonunda yumurta sarısını süt ile karıştırıp üzerine sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından aldıktan sonra 5 dakika bekletip kalıptan çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.