Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sıkılarak Hazırlanan Kurabiyeler

Kurabiye sıkma torbasından sıkılabilecek kadar gevşek fakat pişerken çok yayılmayacak kadarda da sert bir hamur olması gerekir. Yağ ve un miktarı birbirine yakın olup, yağ başlangıçta yumuşaktır, pudra şekeri ile iyice çırpılır, vanilya, un, gerekirse mısır unu ekenip karıştırılır, sıkma torbasına doldurulup aralarda boşluk kalacak şekilde tepsiye sıkılır. Yaklaşık 10-12 dakika süre ile, 180 derecede pişirilir, çok kızarmaz. Fırından çıkartılıp 1-2 dakika sonra tepsiden alınıp tel ızgara üzerinde soğutulur. Kakaolu, meyveli, limon kabuklu ve farklı aromalıları yapılabilir. Şekilleri madalyon, parmak, dar halka, muffin kalıplarına sıkma şeklinde olabilir.